Kā atgriezt MFI ieguldīto naudu, ja tā izpostīta?

Mēs sakām, ko darīt šādā situācijā un kā palielināt naudas atmaksas iespējas.

Mikrofinansēšanas organizācijās jūs varat ne tikai aizņemties, bet arī nodot naudu tiem procentos. Tomēr atšķirībā no noguldījumiem bankās ieguldījumi MFI nav aizsargāti ar noguldījumu apdrošināšanas sistēmu, tāpēc, ja uzņēmuma sabrukuma valsts kompensāciju nav nepieciešams paļauties.

Ja jūs uzticējāt savu MFI naudu un nesaņēmāt maksājumu noteiktajā termiņā, jums nekavējoties jāsaprot, kas ir jautājums.

Iespējams, ka radās tehniska kļūda-un tulkojums tika vienkārši aizturēts. Bet nav izslēgts, ka uzņēmuma problēmas ir daudz nopietnākas. Varbūt tas jau ir likvidācijas vai bankrota procesā.

Ko darīt, ja MFI nav samaksājis naudu laikā?

Vispirms mēģiniet sazināties ar uzņēmumu un noskaidrot situāciju. Bet pat tad, ja jums tiek teikts, ka tas ir gadījuma rakstura kļūme, un Jūs saņemsiet maksājumu drīz, pārbaudiet MFI mikrofinansēšanas organizāciju reģistrā. Tas var izrādīties, ka banka to izslēdza no reģistra-MFI tas nozīmē to pašu, ka Licences atsaukšana bankai.

Parasti no valsts reģistra izslēdz MFI, kas regulāri pārkāpj likumus-piemēram, nodod bankai liepu pārskatus, maldina klientus. Vai arī ir pārāk riskanta finanšu politika - izsniedz naudu neuzticamiem aizņēmējiem, kuri tos nevar atmaksāt. Ja nokavētie parādi ir pārāk daudz, MFI ir problēmas ar maksājumiem investoriem-viņiem nav pietiekami daudz naudas.

Kā būt, ja MFI patiešām tika izslēgti no reģistra?

Ir nepieciešams mēģināt atgūt savus ieguldījumus.

  1.  Pieteikums ar prasību atmaksāt naudu nekavējoties nosūtiet uz organizācijas oficiālo pasta vai e-pasta adresi.
  2.  Iesnieguma kopiju nosūta uz banku. Banka analizēs visus investoru paziņojumus, izvērtēs uzņēmuma finansiālo stāvokli un izvēlēsies vispiemērotāko turpmāko darbību shēmu. Ja uzņēmuma finansiālais stāvoklis izskatās stabils, banka vēršas tiesā un lūdz sākt MFI likvidācijas procedūru. Tiesa ieceļ likvidācijas Komisiju. Bieži vien regulators uzreiz redz, ka MFI kontos nebūs pietiekami daudz līdzekļu, lai atmaksātu naudu visiem. Tad sākas bankrota procedūra, un tiesa izvēlas viņai šķīrējtiesu pārvaldnieku.
  3.  Gaidiet ziņojumu par likvidāciju vai bankrotu. Likvidācijas komisija vai pārvaldnieks veido kreditoru sarakstu - tas ir, cilvēkiem un uzņēmumiem, kuriem MFI ir jāmaksā nauda. Tie ietver arī investorus, kuri ir ieguldījuši ietaupījumus organizācijā. Lai visi kreditori uzzinātu par uzņēmuma likvidāciju vai bankrotu un spētu iesniegt savas prasības, Komisija vai pārvaldnieks publicē ziņojumus par to plašsaziņas līdzekļos, MFI vietnē un ievieto informāciju savos birojos. Turklāt viņi nosūta kreditoriem vēstules ar detalizētiem norādījumiem: kā un kur pieteikties maksājumiem, kādus dokumentus jāpievieno. Adresātu saraksts parasti tiek ņemts no līgumiem, kurus noslēdza MFI. Bet, ja līgums ar jums tika zaudēts, pastāv risks, ka jūs nesaņemsiet šo biļetenu. Tāpēc ir svarīgi pēc iespējas ātrāk nosūtīt savas prasības MFI-tad Komisija vai pārvaldnieks sazināsies ar jums. Tikai gadījumā, ja ir vērts pārbaudīt MFI mājas lapā-tur noteikti parādīsies paziņojums par likvidāciju un Kontakti aizdevējiem. Šo informāciju var atrast arī vienotajā federālajā bankrota informācijas reģistrā.
  4.  Iesniedziet Komisijai vai pārvaldniekam naudas atmaksas pieteikumu. Norādiet tajā, cik daudz MFI jums parādā. Parasti kopā ar pieteikumu jānosūta investīciju līguma kopija, kā arī čeku kopijas vai izraksts no jūsu bankas par naudas pārskaitīšanu uz MFI. Arī norādiet, uz kuru kontu jums ir nepieciešams pārskaitīt naudu. Parasti prasību iesniegšanai kreditoriem tiek doti divi mēneši no publikācijas brīža par uzņēmuma likvidāciju vai bankrotu. Ja jūs izlaižat šo termiņu, izredzes atgūt savus ieguldījumus strauji samazinās. Vispirms Komisija vai pārvaldnieks atmaksāsies tiem, kuri ir spējuši iesniegt pieteikumus savlaicīgi. Un pēc tam nauda uzņēmumam nevar palikt.
  5.  Gaidīt maksājumus. Ja MFI ir pietiekami daudz naudas, lai norēķinātos ar visiem kreditoriem, likvidācijas komisija maksā par organizācijas parādiem. Un pēc tam MFI vairs nepastāv. Bet bieži vien pēc sastādot sarakstu ar kreditoriem, Komisija konstatē, ka nav pietiekami daudz līdzekļu, lai atmaksātu. Tad Komisija vēršas tiesā, lai sāktu organizācijas bankrotu. Lietas pāriet uz šķīrējtiesnesi.
Bankrota procesā viņš izpārdos visus MFI aktīvus un ieņēmumus sadalīs starp kreditoriem. Bet šī procedūra ilgst vairāk nekā vienu mēnesi. Un ne fakts, ka visi ieguldītie līdzekļi varēs saņemt atpakaļ, un vēl jo vairāk ar peļņu.
Izredzes atgūt ieguldījumus ir atkarīgas arī no tā, kāda veida MFI jūs tos ieguldījāt.

No kuriem MFI var atmaksāt naudu?

Pastāv iespēja saņemt vismaz daļu no naudas, ja esat noformējis investīciju līgumu ar mikrofinansēšanas kompāniju (IFC). Tie ir lielākie MFI ar lielu pašu kapitālu. Tas ir tas, ko viņš var nosūtīt uz maksājumiem kreditoriem, likvidējot un bankrotējot organizāciju.

Saskaņā ar likumu tikai IFC ir tiesības pieņemt privātpersonu ietaupījumus. tiek pieņemts, ka šāda stabila summa liks cilvēkiem labi novērtēt visus riskus, pirms viņi iegulda naudu.

Bet daži mazie MFI-mikrokredītu uzņēmumi (ICD) – mēģina apiet noteikumus. Viņi nevar piesaistīt naudu privātpersonām. izņēmums tiek darīts tikai to īpašniekiem vai dibinātājiem. Tāpēc negodīgi IAC izmanto šo nepilnību. Viņi piedāvā ikvienam iegādāties savas akcijas vai kapitāla daļas noteiktu summu-tad cilvēki kļūst par uzņēmuma līdzīpašniekiem un iegūst tiesības tajā ieguldīt jebkādas summas.

Risks ir tāds, ka, likvidējot vai bankrotējot organizācijas, līdzīpašnieki var sagaidīt maksājumus pēdējā. Turklāt ICRC pašu kapitāls var būt tikai pāris miljoni rubļu,un visiem kreditoriem nav pietiekami daudz naudas. Ja jūs uzticaties naudu MFI, izredzes atgūt savus ieguldījumus praktiski nav.

Kas notiek MFI likvidācijas vai bankrota procesā?

MFI var piedāvāt investoriem dažādas naudas atmaksas iespējas. Piemēram, samaksāt savus ieguldījumus daļās vai atdot tikai pamatsummu ieguldījumiem bez uzkrātajiem procentiem.

Ja šī iespēja ir piemērota vairumam kreditoru, būs nepieciešams noslēgt ar MFI pasaules līgumu. Tas nosaka summu, ko organizācija apņemas samaksāt, kā arī naudas atmaksas termiņus. Uzņēmumam, kas neizpildīs šīs saistības, būs iespējams iesūdzēt tiesā.

Lēmums par pasaules nolīgumu tiek pieņemts kreditoru sapulcē. Tās norises datumu nosaka likvidācijas komisija vai pārvaldnieks. Viņi arī paziņo par to visiem kreditoriem. Asamblejas lēmumam ir jāapstiprina šķīrējtiesa.

Kreditori nav apmierināti ar pasaules līguma noteikumiem vai MFI to nepiedāvā. Ko tad?

Šajā gadījumā paliek tikai viena iespēja-īpašuma izpārdošana. Šķīrējtiesas vadītājs organizē darījumus, un tad ieņēmumi tiks izmaksāti ieguldītājiem.

Vēl viens līdzekļu avots maksājumiem ir aizdevumi, kurus uzņēmums izsniedza, kamēr tas bija reģistrā. Uzņēmums varētu vai nu pārdot tos citam kreditoram un saņemt naudu par to, vai patstāvīgi savākt parādus no saviem aizņēmējiem.

Likums nosaka, kādā secībā MFI maksā savus parādus. Ja uzņēmumam ir jāatlīdzina kāds kaitējums, kas nodarīts dzīvībai vai veselībai, tad vispirms tas tiks atmaksāts ar šiem cilvēkiem.

Tad viņai ir jāmaksā nauda ieguldītājiem, kuri nav tās dibinātāji vai īpašnieki. Katrs no tiem var saņemt ne vairāk kā noteiktu summu – un atmaksāt tikai summu, kas ieguldīta bez procentiem.

Gadījumos, kad ieguldījumi bija lielāki, atlikušo daļu var maksāt tikai pēc tam, kad MFI ir norēķinājies ar saviem darbiniekiem.

Ja pēc visiem šiem aprēķiniem uzņēmumam joprojām būs nauda, tos sadalīs dibinātāji un akcionāri – proporcionāli viņu iemaksām MFI kapitālā. Bet, kā likums, līdz īpašniekiem rinda nesasniedz.

Kad nauda, lai apmierinātu kreditoru prasības vienā rindā, nepietiek, visi pieejamie līdzekļi tiks sadalīti starp tiem proporcionāli tām summām, kuras viņiem parādā MFI.

Pēc tam, kad visi līdzekļu avoti-mikroaizdevumu atmaksa, MFI īpašuma izpārdošana - tiks izsmelti, uzņēmums tiek likvidēts. Pēc tam, lai saņemtu naudu no viņas vairs nav iespējams.

Dažreiz, nevis pasaules vienošanās, MFI piedāvā "tulko" savu parādu uz citu juridisku personu, solot pēc tam, lai atgrieztos naudu pilnā apmērā. Šādam priekšlikumam nekādā gadījumā nevajadzētu piekrist. Tas parasti tiek darīts, lai vilktu laiku un sajaukt klientus. Naudu, lai samaksātu parādu šim uzņēmumam, iespējams, nav un nebija.

MFI teica, ka viņas atbildība ir apdrošināta. Tātad investīcijas atgriezīsies?

Ne vienmēr. Dažas mikrofinansēšanas organizācijas apgalvo, ka nauda ir apdrošināta. Bet bieži vien tas ir tikai mārketinga triks. MFI var būt apdrošināšana pret bankas bankrotu, caur kuru tiek veikti maksājumi, vai no biroja iznīcināšanas dabas katastrofu gadījumā. Bet šī politika nepalīdz klientiem atgūt savu naudu, ja MFI pārtrauks darbu.

Kad jūs noslēdzāt līgumu ar MFI par ieguldījumiem, organizācijai bija jāizsniedz apdrošināšanas līguma un apdrošināšanas noteikumu kopija. Pārbaudiet, kas ir rakstīts, ja tas nav izdarīts agrāk.

Atrodiet šādu informāciju tur:

  •  kas tieši ir apdrošināts;
  •  par kādu summu;
  •  kas tiek uzskatīts par apdrošināšanas gadījumu, un kas-nē;
  •  termiņa apdrošināšana.

Šai informācijai jābūt arī MFI mājas lapā.

Varbūt daži no ieguldījumiem apdrošināšana patiešām sedz. Tad sazinieties ar apdrošināšanas sabiedrību, kas ir noformējusi politiku, un precizējiet maksājumu kārtību.