Auto aizdevums vai iemaksa ko dod priekšroku

Mūsdienu kredīts tiek noformēts saskaņā ar noteiktu shēmu, kas sastāv no šādiem posmiem:
  1.  Pēc pirmā iemaksa (30% no automašīnas kopējās vērtības) saņemšanas klientam tiek dota iegādātā automašīna.
  2.  Aizņēmēja saistības tiek nodotas bankai, kas maksā automašīnas vērtību auto tirgotājam.
  3.  Aizņēmējs katru mēnesi maksā parāda summu.
Nomaksa vai auto kredīts?

Daudzi auto entuziasti uzdot sev jautājumu: kas būs izdevīgāk-iegādājoties automašīnu nomaksu vai noformējot auto aizdevumu? Lai saņemtu atbildi, jums ir jābūt pietiekamai informācijai un jāveic daži aprēķini.

Ja mēs nolemjam iegādāties automašīnu, aizdevuma termiņš būs no viena gada līdz trim gadiem. Pirmā iemaksa ir ne mazāk kā 30% no kopējās automašīnas vērtības, ikmēneša iemaksa ir 1/12 vai 1/36 no aizdevuma lieluma. Maksājums par obligāto apdrošināšanu arī gulēs uz aizņēmēja pleciem.

Tagad jūs varat aprēķināt aptuvenos maksājumus un izdevumus, kas radīsies klientam, noformējot automašīnu uz nomaksu.

Pirmā iemaksa, pērkot, būs 30% no izmaksām. Kopējā aizdevuma summa ar iemaksu atskaitījumu-70%. Norādītajā kreditēšanas termiņā par pirmo gadu klients atmaksās summu, kas vienāda ar aptuveni 25%. Kopējās izmaksas, kas radīsies auto īpašnieks pirmajā gadā, būs aptuveni 65%. Apdrošināšana izmaksās 5%.

Šai summai var pievienot arī izdevumus, kas saistīti ar kredīta konta noformēšanu un apkalpošanu. Tādējādi pirmajā gadā aizņēmējam būs jāmaksā summa, kas būs vairāk nekā puse no iegādātās automašīnas vērtības.Izdevumi par otro gadu tiks saskaitīti no apdrošināšanas samaksas un kopējiem maksājumiem. Nākamo 12 mēnešu laikā aizņēmējs atdos līdzīgu summu.

Tagad aprēķināt, kādi izdevumi būs jāmaksā auto īpašnieks, ja jūs lietojat auto aizdevumu bankā.

Šajā gadījumā tas maksās mazāku sākotnējās iemaksas summu-aptuveni 15% no iegādātās automašīnas kopējās cenas. Procentu likme būs aptuveni 15% gadā. Termiņš, uz kuru tiks izsniegts kredīts, vidēji būs arī 3 gadi.

Pirmajā gadā kredītņēmējam būs jāmaksā pirmā iemaksa, un atlikusī summa būs 85%. Izdevumi, kas būs saistīti ar apdrošināšanas noformēšanu, izmaksās 2% apmērā; gada izmaksa-aptuveni 35%. Kopējās izmaksas auto aizdevumu gadā, tādējādi-aptuveni 50%. Otrajā gadā klients atmaksās aptuveni 30% par kredītu un 2% par apdrošināšanu. Nākamā aizdevuma laikā būs jāmaksā aptuveni 28%, Jūs varat pamanīt, ka laika gaitā ikmēneša maksājumi par auto aizdevumu summa samazināsies.

Kāda iespēja joprojām dod priekšroku?

Ja jūs analizēt situāciju, tas kļūst skaidrs, ka izdevīgāk aizņēmējam ir tieši nomaksu. Tomēr, lai to izdarītu, jums ir nepieciešams, lai būtu liela summa pirmā iemaksa. Automašīnas iegāde būs iespējama tikai tad, ja aizņēmējam iepriekš ir nepieciešamie līdzekļi. Parasti Auto aizdevums ar procentu likmi ir izdevīgāks aizņēmējam, ja pēdējam nav pietiekamas summas, lai veiktu sākotnējo maksājumu, jo pirmā gada aizdevuma maksājums būs mazāks par pusi no automašīnas vērtības.

Tādējādi, kam ir liela summa, kas ļaus jums veikt sākotnējo iemaksu, un bez problēmām maksāt par aizdevumu katru mēnesi, jūs varat droši noformēt bezprocentu kredītu. Tomēr pirms šī lēmuma pieņemšanas ir nepieciešams nosvērt visas plusi un mīnusi un precīzi aprēķināt savas finansiālās iespējas, lai nepaliktu nākotnē bez iztikas līdzekļiem.